2018. június 1.

Nyár a tengernél, ősz a hegyekben – egy hét Montenegróban

Utazásaim előtt általában mindennek alaposan utánanézek, leszervezem a szállást és megtervezem az útvonalat. Montenegróba indulva azonban se azt nem tudtuk, pontosan hová akarunk menni, se azt, hol fogunk megszállni. Két dologban voltunk csak biztosak, egy hét alatt a tengerpartra és a hegyekbe is szeretnénk eljutni.


2018. március 17.

Egy gyönyörű sziget és furcsa lakói – Izland 2. rész

Bár Reykjavík a legészakabbra fekvő főváros, első pillantásra inkább nyugodt vidéki városkára emlékeztet. Az itt élők nem stresszelik túl magukat, vagy ha mégis, lazulnak egy kicsit kedvenc fürdőjükben. A sikertelen sarkifény-vadászat után mi is kipróbáltuk ezt.


2018. február 24.

A sarki fényt nem láttam, de Izlandba fülig beleszerettem – 1. rész

A legtöbb turista nyáron megy Izlandra. Ha valaki télen indul útnak, annak nyomós oka van rá. Például az, hogy szeretné látni a sarki fényt. Mi is ezért kerekedtünk fel tél végén, de sajnos nem jártunk szerencsével. Izland azonban önmagában egy csoda, a sarki fény már csak a ráadás.


2018. január 30.

Váránaszitól a Himalája lábáig – India 2. rész

Az Indiában töltött első pár órában többször is feltettem magamnak a kérdést: normális vagyok, hogy idejöttem? Legszívesebben azonnal felszálltam volna egy Európába tartó gépre. Ez az érzés azonban szerencsére hamar elmúlt, és helyét egyre inkább a kíváncsiság vette át.


2018. január 28.

A kultúrsokkon túl – India 1. rész

Amikor a családom és ismerőseim megtudták, hogy Indiába készülök, a legtöbben le akartak beszélni róla. Ráadásul nem luxusbuszos, csoportos utazásra, ami némiképp megnyugtatta volna az aggódókat, hanem egy barátnőmmel kettesben akartuk vonattal bejárni Észak-Indiát.