2017. december 15.

Gilisztakomposztáló a konyhában, szőlőmagolaj a fürdőszobában

Míg egy átlag magyar ember naponta egy kilogramm szemetet termel, addig Kump Edina mindössze egy dekát. Mindebben semmi ördöngösség sincs, nem kell aszketikus életmódot sem folytatni ehhez, némi odafigyeléssel és tudatossággal bárki számára elérhető a hulladékmentes háztartás.


2017. szeptember 4.

Aki kilépett a fogyasztói társadalomból, és nem bánta meg

Marc Boyle bebizonyította, hogy lehetséges megálljt parancsolni a mérhetetlen fogyasztásnak. Itt a XXI. században, amikor életünk szinte semmi másról nem szól. Három évig élt pénz nélkül, és állítja, soha nem érezte magát jobban.


2017. augusztus 24.

„A turistaság, a természetkedvelés itt csak nevetséges hóbort”

Mikor a természetjárást sokan még inkább afféle furcsa hóbortnak tartották, Czárán Gyula már megszállottan kutatta a bihari hegyeket. Barlangokat tárt fel, turistautakat épített, könyveket írt, túrákat vezetett és sok-sok emberrel ismertette meg ezt gyönyörű vidéket.


2017. június 13.

A nő, aki nem termel szemetet

Bea Johnson világszerte ámulatba ejti az embereket életmódjával, és azzal, hogy családja egy év alatt csupán annyi hulladékot termel, ami egy befőttesüvegben is elfér. Nemrégiben Budapesten tartott előadást, és persze magával hozta a híres üveget is.